fbpx

FBS extra erős szilikon ragasztó

Rendelhető
3690 Ft
Rendelhető

 

ALKALMAZÁS

Az F.BS® extra erős szilikon ragasztó felvitele előtt a felületeket – legyen az fém, fa, stb. – alaposan portalanítani és zsírtalanítani kell, illetve szükség esetén le kell csiszolni. A portalanítást vizes lemosással, a zsírtalanítást oldószeres kezeléssel (pl. könnyű benzin) célszerű végezni. A felület előkészítésének végső fázisa a felület szárítása, ugyanis jó tapadás csak száraz felületen érhető el.

Kartusos kiszerelés esetén a kartus tetejének, menetes rész feletti levágása után, tekerjük rá az adagolócsőrt, majd vágjuk le annak hegyét olyan szögben, hogy az minél pontosabban igazodjon a tömítendő fuga szélességéhez. Ezt követően helyezzük a kartust a kinyomópisztolyba. A felületek megfelelő előkészítése után egyenletes vastagságban hordjuk fel a szilikon ragasztóanyagot a kívánt helyre.
Tubusos kiszerelés esetén a tubus zárókupakján lévő tüskével szúrjuk át a tubus zárómembránját, majd nyomjuk ki a ragasztáshoz ill. tömítéshez szükséges anyagmennyiséget az előkészített felületekre, illetve tömítendő hézagba.

Ragasztás esetén az egyenletes (célszerűen mindkét megtisztított ragasztandó felületen) elkenést, illetve a ragasztandó tárgy felhelyezését néhány percen belül el kell végezni.
Tömítés esetén, szükség esetén használjunk ragasztószalagot az egyenes határoló vonalak kialakításának érdekében. A kinyomott massza pár percig mosószeres vízbe áztatott fugalehúzóval vagy ujjal formázható. A ragasztószalagot a ragasztó/tömítő felvitele után azonnal távolítsuk el. A tömítőanyag végső profilját a bőrösödés megkezdéséig (max. 10 perc) kell kialakítani. Ez a kialakuló gumiszerű hártya az átkötés kezdetét jelzi. Az átkötés folyamata a felület irányából befelé megy végbe. Az 5 mm-nél nem vastagabb rétegek 24 óra elteltével keményednek át, végleges mechanikai tulajdonsága pedig kb. egy hét elteltével alakul ki.
Ha ragasztási műveletet végzünk, a ragasztófilm átkeményedése a levegővel érintkező határfelületen indul meg, a film síkja irányában befelé halad tovább.
A még meg nem kötött anyag oldószerrel, a már megkötött anyag csak mechanikus úton távolítható el.
Szép fényes felület érhető el, ha a tömítőanyagot nedves tárggyal simítjuk el.

Tubusos kiszerelés esetén, használat után a tubust zárjuk le, célszerűen úgy, hogy a tubusból kb. 3-4 mm-nyi anyagot nyomjunk ki és arra csavarjuk rá a zárókupakot.
Kartusos kiszerelés esetén az adagolócsőrből a benne maradó tömítőanyag átgumisodás után könnyen eltávolítható.
A kézre vagy ruházatra került F.BS® extra erős szilikon ragasztót még az átgumisodás előtt benzines ruhával lehet letörölni.

SZÍN

– transzparens/színtelen

Leírás

Az F.BS® extra erős szilikon ragasztó; tömítési és ragasztási feladatokra alkalmas; extra erős; akváriumok ragasztására is kiváló; prémium minőségű; 100% szilikon tartalmú; UV- és extrém időjárási illetve hő-mérsékleti viszonyoknak ellenálló; kül- és beltéren, iparban és otthon egyaránt használható; ecetsav bázisú, egykomponensű ragasztó- és tömítőanyag.

MŰSZAKI JELLEMZŐK

Paszta állapotban:
Külső megjelenés: homogén, könnyen kenhető, alaktartó paszta
Alkalmazási hőmérséklet: +5 oC – +40 oC
Tárolási hőmérséklet: +5 oC – +35 oC
Sűrűség: 1,06-1,10 g/cm3
Bőrösödési idő (normál klímán): max. 10 perc
Átkeményedési idő (normál klímán): max. 5 mm/24óra
Átkeményedett állapotban:
Hőmérsékleti ellenállás: -50 oC – +200 oC
Szakítószilárdság: min. 2,0 MPa
Szakadási nyúlás: min. 250%
Rugalmas visszaalakulás (25% nyúlásnál): min. 97%
Tapadó szilárdság
acél-acél között: min. 1,0 MPa
alumínium-alumínium között: min. 1,0 MPa
kemény PVC-kemény PVC között: min. 1,0 MPa
csempe-csempe között: min. 1,0 MPa
üveg-üveg között: min. 1,0 MPa
fa-fa között: min. 1,0 MPa
gránit felületen: min. 1,0 MPa

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„FBS extra erős szilikon ragasztó” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.